Steun ons en help Nederland vooruit

De beste plek om te wonen

D66 Goirle gelooft sterk in het belang van een aantrekkelijke en prettige openbare ruimte. Bij het herinrichten daarvan dien inwoners actief en zo vroeg mogelijk te worden betrokken.

Goirle en Riel maken we samen

Een goed gemeentebestuur is toegankelijk en weet wat er onder de inwoners leeft. Inwoners moeten zich kunnen herkennen in hun gemeentebestuur.

Zorgen voor elkaar

De meeste mensen redden zichzelf prima. Maar het kan verkeren. Heb je ondersteuning nodig, dan help je eerst elkaar. De zorg zo dichtbij mogelijk organiseren. Vooral bouwen op wat je met familie, vrienden, collega’s en buren zelf kunt. Blijkt dat niet op te brengen of niet haalbaar, dan wil je rekenen op tijdige toereikende zorg, met ruimte voor maatwerk. Echter, ‘participeren’ en ‘eigen kracht’ vragen dringend om meer doordacht verhaal. En een nieuwe route, waar sprake wordt van samen-redzaamheid vanuit regie en eigenaarschap.

Onze groene toekomst

Een gezonde toekomst, zoals schone- en minder energie, vraagt om ingrijpende, duurzame keuzes. Ook voor de gemeente dient deze dringende boodschap glashelder en vanzelfsprekend te zijn: in de hoogste versnelling aan de slag!

Kansen voor iedereen

D66 staat voor kansen voor iedereen. We hebben een unieke kans die wens waar te maken, in een dorp dat groeit en bloeit als nooit tevoren. Onderwijs is de sleutel tot succes en persoonlijke groei. Daarom investeert D66 in onderwijs. Wij willen onderwijs weer de kwaliteit en aandacht geven die het verdient.

Goirle en Riel betalen we samen

Goirle kent sinds jaar en dag een gezonde financiële begroting. Ook de financiële exploitatie is vitaal. D66 Goirle ziet hier een nieuwe uitdaging. De gemeentebegroting dient nu duurzaam te worden.